Bromfietsverzekering

De Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) verplicht u uw bromfiets WA te verzekeren. Zo is schade, die u aan iemand anders toebrengt, verzekerd. Naast de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering, die uw bromfiets verzekert tegen diefstal. Of één die ook uw eigen schade dekt.

Direct bij Polisvergelijken.nl

Wij hebben volmacht om bromfietsen en invalidenwagens binnenshuis te verzekeren, zonder vooraf tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij. Dat biedt voordelen: snel verzekerd, een vlotte schadebehandeling en een goede service.

Diefstal

Deze aanvullende verzekering kan voor alle bromfietsen met een catalogusprijs tot € 2.500. Daarboven moeten premie en voorwaarden worden aangevraagd. Deze dekking kan helaas niet voor invalidenwagens worden afgesloten.

Volledig casco

Met deze cascoverzekering (All Risk) heeft u een uitgebreide dekking. Deze aanvulling kan bij alle typen bromfietsen. Naast dekking bij diefstal wordt dan ook de schade aan uw eigen bromfiets vergoed. Bij een catalogusprijs boven €2.500 moeten de premie en voorwaarden worden aangevraagd.

Advies: we raden u aan tevens een rechtsbijstand- en ongevallenverzekering voor opzittenden af te sluiten!

Premie

De verzekeringspremie is afhankelijk van de versnelling van de bromfiets.
De geaccepteerde typen*: automaat, 'versnellers', zoemfiets (bijv. Spartamet) en invalidenwagen. Tevens leeftijd kan een rol spelen. De vaste jaarlijkse vervaldatum is 1 mei. Wanneer u een 'datarag' in laat bouwen, hanteren we een speciaal tarief.

*Niet verzekerbaar: Brommobielen, -carriers en -auto's, bromfietsen die door wijzigingen in de standaarduitvoering een hogere snelheid kunnen bereiken dan het wettelijk toegestaan en bromfietsen die worden gebruikt voor bestel- en koeriersdiensten.

Uw bromfiets verzekeren? Klik hieronder en sluit de verzekering online af!


Meer informatie


Enige vragen over de verzekering? Klik op de onderstaande button voor contact met onze adviseur.